Zes jaar na het verongelukken van haar man geeft de jonge weduwe Lynnette zich over aan een nieuwe liefde, al blijft het onverwachtse verlies van haar echtgenoot een gapende wond waarover zij moeilijk kan praten.

Marcella Kleine

Lees meerLees meer

Radio interview Binnenwereld

Terugluisteren

Boeken met Michel 9 mei 2018

'Schoonheid van Eigenwaarde' zet levensverhalen, gebeurtenissen en gedichten om in verhalen of gedichten op muziek omdat dit troost en herkenning geeft. Ik voel me vereerd dat twee van mijn gedichten als voorbeeld dienen. Kippenvel door de mooie pianomuziek van Michael en de warme stem van Eveline. www.schoonheidvaneigenwaarde.nl

Gedichten op muziek

Luisteren naar gedichten

Quotes:

’Waarom ik schrijf? Omdat ik geen excuus heb om niet te schrijven!’

‘Als ik niet in mijn dromen geloof, waarom zou een ander er dan wel in geloven?’

Begin 2012 verscheen het eerste fictieve verhaal van Marcella Kleine: ’De voltooiing’, een boek vol spanning en drama.

Al snel – eind 2012 – kwam ook haar psychologische thriller/roman ‘Schijnvertoning’ uit. Eveneens fictie, maar deels gebaseerd op haar eerste werkervaring – 12 jaar eerder – in een psychiatrische instelling.

In 2014 verscheen Marcella’s psychologische thriller ‘Schemergebied’ over de raadselachtige verdwijning van een meisje in de duinen.

2014 is ook het jaar waarin zij is gaan samenwerking met thrillerschrijfster Marjolein van der Gaag. Samen schreven zij de Zinderende Zomer Thriller H E L S.

In 2015 verscheen Marcella’s psychologische thriller Souvenir.

2016 werd een verrassend jaar. In april verscheen haar eerste peuterboekje ’Lizzie en Lars op avontuur in de tuin’ en in juni verscheen de verhalenbundel Eindbestemming. Hierin staan acht zinderende zomerthrillers van Marcella en Marjolein van der Gaag.

In het november 2016 werd er weer een thriller van Marcella uitgegeven: Vilein.

In november 2017 kwam haar roman Binnenwereld uit.

Eind juni 2018 werd een langgekoesterde wens waarheid: een voorleesboek, geschreven door Marcella en door haar zus Cobie Verheij-de Peuter voorzien van vrolijke illustraties en leerzame gedichtjes. De titel van het prentenboek luidt ‘Trollenvos in het dierenbos’.

Marcella heeft ook de boeken ‘Beschadigd maar niet geknakt’ en ‘Zwervend door het leven’ geschreven.
Boeken waarin mensen met psychiatrische of verslavingsproblematiek en ook zwerfjongeren centraal staan. Levensverhalen dus.

Naast het schrijven werkt Marcella als cliëntvertrouwenspersoon voor cliënten in een instelling die zich op het raakvlak begeeft van psychiatrie en justitie. Zowel in haar boeken als in haar werk met mensen die in het leven zijn vastgelopen en/of delicten hebben gepleegd, is de rode lijn de vraag wat mensen beweegt.

Marcella houdt van mensen, dieren en de natuur en voor de afwisseling ook van de stad. Zij heeft in verschillende plaatsen in Noord-Holland en Zuid-Holland gewoond en woont nu met veel plezier in Drenthe.
Tussen al die verhuizingen door heeft zij met man en kinderen ook nog drie jaar in Indonesië gewoond.