ZEEMIST / GEBASEERD OP HET DAGBOEK VAN EEN ROUWENDE TIENER: Marit vindt zichzelf een gewone dertienjarige met lang bruin haar. Voor één ding is ze bang: de dood. Ze checkt elke nacht of iedereen nog leeft. Haar rituelen moeten de dood buiten de deur houden: kleurpotloden mogen niet op elkaar liggen en haar voeten mogen niet op twee stoeptegels tegelijk staan. Toch gebeurt het ondenkbare: haar vader overlijdt plotseling. Marit vlucht in ontkenning en is tegelijkertijd intens verdrietig. Ze probeert haar gevoelens verborgen te houden om haar moeder niet te belasten. Ook op school laat ze niets merken. Ze vertrouwt haar gevoelens alleen aan haar dagboek toe. Naarmate haar vader langer weg is, wordt het gemis van haar vader steeds groter. Zal Marit ooit over haar verdriet heenkomen? Zeemist is ook het verhaal van een gezin in rouw. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde dagboekfragmenten van een rouwende tiener en is geschreven voor lezers van 12 t/m 15 jaar, die ook iemand moeten missen.

Marcella Kleine

Lees meerLees meer

'Schoonheid van Eigenwaarde' zet levensverhalen, gebeurtenissen en gedichten om in verhalen of gedichten op muziek omdat dit troost en herkenning geeft. Ik voel me vereerd dat twee van mijn gedichten als voorbeeld dienen. Kippenvel door de mooie pianomuziek van Michael en de warme stem van Eveline. www.schoonheidvaneigenwaarde.nl

Gedichten op muziek

Luisteren naar gedichten
Korte verhalen op de radio

Foto Gerrit Boer

Quotes:

’Waarom ik schrijf? Omdat ik geen excuus heb om niet te schrijven!’

‘Als ik niet in mijn dromen geloof, waarom zou een ander er dan wel in geloven?’

Als schrijfster van fictie laat Marcella Kleine de personages in haar boeken balanceren op de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad. Telkens weer ervaart zij dat haar personages het verhaal overnemen en dat zij het slechts mag uittypen.

Marcella’s passie ligt bij het schrijven van psychologische thrillers. Een uitstapje naar een ander genre schuwt zij echter niet. Momenteel werkt ze aan een roman op basis van waargebeurde feiten.

Marcella schrijft ook korte verhalen. Zoals ‘Waar het moeras zwijgt’ (verhalenbundel Zoeter dan wraak van Godijn Publishing), ‘Een stille dood’ (e-book Lees en Huiver van www.hebban.nl) en de verhalen die zijn opgenomen in de bundel Eindbestemming.
Ook voor het radioprogramma Verhalen voor de nacht van Omroep Noos schreef zij enkele korte verhalen.

Van Marcella’s hand verschenen ook de verhalenbundels ‘Beschadigd maar niet geknakt’ en ‘Zwervend door het leven’. Boeken waarin mensen met psychiatrische of verslavingsproblematiek en ook zwerfjongeren centraal staan. Deze boeken zijn niet meer verkrijgbaar.

In het dagelijkse leven werkt Marcella als onafhankelijk cliëntvertrouwenspersoon voor cliënten in een instelling die zich op het raakvlak begeeft van psychiatrie en justitie. Zowel in haar boeken als in haar werk met mensen die in het leven zijn vastgelopen en/of delicten hebben gepleegd, is de rode lijn de vraag wat mensen beweegt.

Marcella houdt van mensen, dieren en de natuur en voor de afwisseling ook van de stad. Zij is geboren in Wormerveer en verhuisde op haar zesde van de Zaanstreek naar de IJmond, waar zij in Velsen-Noord, IJmuiden en Velserbroek woonde. Ook heeft zij enkele jaren in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn gewoond. Gedurende drie jaar woonde zij met man en kinderen in Bandung op Java, Indonesië. Inmiddels heeft Marcella haar hart verpand aan Drenthe, waar zij met veel plezier in het brinkdorp Diever woont.

Marcella’s boeken zijn te bestellen bij de (online) boekhandels of via het berichtenformulier op haar website. De meeste boeken zijn ook als e-book en luisterboek te downloaden bij de online boekwinkels en platforms als Kobo, Storytel en bij de online bibliotheek.

Foto Gerrit Boer